Підписатися на RSS

Новини

Презентація книг запорізьких авторів

Ні для кого не секрет, що серед різноманітних форм популяризації друкованих видань найважливіше місце посідає книжкова виставка. Тож, наші активісти разом з бібліотекарем ліцею вирішили долучитися до огляду та ознайомлення літератури рідного краю, відвідавши презентацію книг запорізьких авторів, членів Національної спілки письменників України, яка відбулася 18 квітня у Вільнянському районному будинку культури та дозвілля...

Шахово-шашковий турнір.

На протязі березня та квітня в ліцеї проводився турнір  з шахів та шашок. В шахи грали тільки юнаки, а от в шашки змагались і дівчата. Ігри проходили за коловою системою, тобто кожен гравець зіграв з кожним. Першими пройшли змагання з шахів. Переможцем тут став учень першого курсу Сушков Костянтин, друге місце дісталось учню третього курсу Тєрєнтьєву Олександру, третє місце посів його одногрупник Краля Максим, вони і склали збірну команду для виступів в обласних змаганнях...

Всесвіт для людини – велика загадка

 Тиждень «Фізики та астрономії», який пройшов в ліцеї з 10.04 по 16.04 виявився неабияк насиченим та пізнавальним, адже учні отримали нагоду відчути себе справжніми дослідниками та вдосконалити практичний аспект у вивченні фізики та астрономії. Фізика настільки тісно пов’язана з нашим повсякденним життям, що уже стала його невід’ємною частиною. Однак це не завадило викладачу Петрик Світлані Володимирівні...

Христос воскрес! Святкуємо світлу Пасху!

 Напередодні свята в нашому навчальному закладі пройшла виставка «Великодній кошик» , де учні разом з класними керівниками та майстрами в/н демонстрували свої неперевершені вироби - паски та писанки. Основна ознака Великодня — писанка, яка в своїй символіці поєднала давнину дохристиянських часів, наше сьогодення і віру у вічність. Страстного тижня господині печуть особливий хліб — паску — на згадку про Христові слова: «Я є Хліб життя»...

Конкурс фахової майстерності за професією «Кухар»

 Професія кухаря – одна з найдавніших у світі. Щоб стати гарним кухарем, треба мати ряд важливих для цієї професії якостей. Це фантазія і винахідливість – творити нові страви, придумувати нові поєднання продуктів. Це сміливість заявляти про себе. Це хороша пам’ять – необхідно тримати в голові безліч рецептів. Це смакове сприйняття – без нього і робити нічого на кухні. Саме цим професійним якостям навчають за спеціальністю «Кухар...

МОВНИЙ ТИЖДЕНЬ

 З 5 по 12 березня 2018 року в ліцеї був проведений «Тиждень української мови, літератури та англійської мови». Метою тижня було донести до учнів красу і багатство рідної мови, формувати відчуття її краси, розвивати мовленнєві здібності учнів, збагачувати словниковий запас, розширити кругозір учнів та поглибити знання життєвого і творчого шляху Т. Г. Шевченка, сприяти самореалізації кожного учасника, задіяного у програмі тижня, виховувати любов до рідної мови, формувати життєві компетенції, створити емоційно-позитивний мікроклімат...

Випускні акорди

В урочистій атмосфері 2 березня відбулося привітання чергових випускників в нашому закладі. 21 кваліфікованих робітника отримали документи про закінчення навчання за спеціальністю «Слюсар з ремонту автомобіля. Водій категорії «С»». Під час вручення дипломів, кращі учні та їхні батьки були нагородженні грамотами і подяками від керівництва ліцею. Нове покоління високваліфікованих робітників вже готове реалізувати себе поза стінами рідного навчального закладу...

УРОКИ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ З ТЕМИ "ГІМНАСТИКА"

 В лютому місяці вчитель фізичного виховання Кусовський Олександр Анатолійович провів два відкритих уроки з теми «Гімнастика». З учнями першого курсу групи 16т1 був проведений урок «Гімнастика атлетична», на якому майбутні робітники сільськогосподарської ниви виконували фізичні вправи ввідного комплексу атлетичної гімнастики для укріплення своїх силових якостей, адже праця робітників сільського господарства потребує не аби яких фізичних сил...

УРОК УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ

 23 лютого у гр. 15т2 пройшов відкритий урок з української мови, підготовлений вчителем Антоновою О.М. на тему «Фразеологія». Урок був проведений на високому рівні, вчитель використовував різноманітні методи навчання (асоціативний кущ, так-ні, складання відповідностей, пошук пари, вибірковий диктант). Доцільно були застосовані і технічні засоби, що допомогли унаочнити, систематизувати навчальний матеріал...

ПРОВОДИ ЗИМИ

 Неможливо уявити собі завершення зими без традиційного МАСЛЯНОГО тижня . Не минуло це свято і наш ліцей - учні відзначили проводи зими та початок весни. Ми успадкували масляничні звичаї своїх предків і хочемо їх зберегти та передати молодому поколінню. Відбувся святковий концерт, на якому згадувалася історія МАСЛЯНОЇ та гармонічно перепліталася з піснями, частівками, забавами, конкурсами. Дівчата прив'язували колодки до рук хлопців, щоб вони скоріше створили сім'ї...