Підписатися на RSS

ПАТРІОТИЧНА ВИХОВНА ГОДИНА

Кожного року 18-21 лютого Україна вшановує Героїв Небесної Сотні, які загинули під час подій на Майдані. Героям-українцям була присвячена патріотична година «Гордиться серце: «Слава Україні!», «Героям слава!» – журиться душа», проведена 21 лютого у читальній залі Вільнянської центральної районної бібліотеки. Цей виховний захід відвідали учні групи 17т1 з класним керівником Антоновою О.М. Минає вже п’ята річниця від тих трагічних подій на Майдані, коли відійшли у вічність найкращі люди держави, люди високого духу. Україна оплакує своїх героїв. Пролита кров зобов’язує кожного усвідомити відповідальність за долю країни, за її майбутнє, стати гідним творцем історії.

Учні переглянули відеоматеріали, прослухали поезії, спогади очевидців. Під час заходу пролунала пісня «Плине кача», яка стала гімном «Небесної Сотні», а по закінченню кожен із присутніх схилив голову у жалобі, вшановуючи тих, чиї душі на небесах.

Присутні подивилися мультимедійну презентацію та буктрейлер на книгу Марка Левковича «Я з Небесної Сотні». Події, що відбувались на екрані, так зворушили учнів, що вони не змогли стримати сліз. «Ось вони перед нами, Герої Небесної Сотні. Вони згасли, як зорі, але житимуть у нашій пам’яті вічно», – зауважила Маріанна Тищенко.

Захід пройшов в атмосфері патріотизму та болю за тими, хто, не вагаючись, ціною власного життя заплатив за право жити у вільній, демократичній, правовій державі.

Герої не вмирають, вони завжди будуть в наших серцях! Слава Україні! Героям Слава!

Кiлькiсть переглядiв: 359

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.