Підписатися на RSS

Шахово-шашковий турнір.

На протязі березня та квітня в ліцеї проводився турнір з шахів та шашок. В шахи грали тільки юнаки, а от в шашки змагались і дівчата. Ігри проходили за коловою системою, тобто кожен гравець зіграв з кожним. Першими пройшли змагання з шахів. Переможцем тут став учень першого курсу Сушков Костянтин, друге місце дісталось учню третього курсу Тєрєнтьєву Олександру, третє місце посів його одногрупник Краля Максим, вони і склали збірну команду для виступів в обласних змаганнях.

Обласні змагання проходили в два етапи. Наші хлопці успішно подолали перший етап пргравши лише команді ліцею за №23 м.Запоріжжя з рахунком 2: 1, яких, доречі, у фінальній частині обіграли всі три дошки, тобто з рахунком 3:0. Фінальна частина обласних змагань проходила в Запорізькому ліцеї автомобільного транспорту. Шість кращих команд області змагались між собою також за коловою системою. Команда нашого ліцею в дуже напруженій боротьбі виборола третє місце.

В шашки першими змагались дівчата. Учениця третього курсу Литвиненко Діана стала переможцем змагань. Друге місце у Волкової Люби з другого курсу а третє місце зайняла Чумак Настя. Ці дівчата представляли наш ліцей на обласних змаганнях.

Обласні змагання з шашок проходили в Запорізькому ліцеї сервісу. Вісім команд приїхало на ці змагання серед них і наш ліцей. Дуже впевнено грала Литвиненко Діана, яка грала на першій дошці, шість перемог з сими ігор, Волкова Люба, на другій дошці, три рази перемогла три програла і одну партію зіграла в нічію. На третій дошці Чумак Настя виграла лише два рази, але і цього було б достатньо для призового третього місця, якби команда Запорізького торгово-кулінарного центру, яка змітала усих на своєму шляху обіграла б команду Запорізького ліцею сервісу. Нажаль вони зненацька зіграли в нічию і наша команда опустилась на четверте місце. Але і це доволі таки пристойний результат, якщо враховували те, що в запорізьких ліцеях навчаються від шестисот до півтори тисячі учнів а у нас поки що стопятдесят.

Завершували шахово-шашковий турнір змагання з шашок серед хлопців. Пройшовши відбіркувий етап у групах, найкращі зіграли у фіналі. Перше міце зайняв Галка Олександр, друге Борисенко Максим, а третє Балабанов Олександр. За збірну ліцею на обласних змагання прийняти участь з них зміг тільки Борисенко. Двоє інших учасників команди Краля Максим та Трофименко Олександр були в ліцеї лише четвертим і п’ятим.

Відбіркоаий тур обласних змагань, нажаль, пройти нашим хлопцям невдалось, вони посіли третє місце у підгрупі і загалом з заявлених одинадцяти команд розділили 5-6 місце з командою іншої підгрупи. Це також ненайгірший результат.

Адміністрація ліцею вдячна всим учасникам змагань і незалишила без уваги всіх учнів, які увійшли до збірних команд, вони отримамали грошові винагороди в додачу до своїх стипендій.

Кiлькiсть переглядiв: 270

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.