Підписатися на RSS

«Нації помирають не від інфаркту, спочатку їм відбирають мову»

Від покоління до покоління передається рідна мова, виплекана у материній колисковій, у влучній приказці, цікавій казці. Вільний розвиток та функціонування рідного слова – це запорука демократичної, правової держави. Народ без мови не існує, втрачає культуру та історію. Ліна Костенко сказала про це так: «Нації помирають не від інфаркту, спочатку їм відбирають мову» . Завдання кожного з нас знати та берегти українську мову!

Під таким гаслом пройшла 08 листопада 2017 року у нашому ліцеї лінійка, присвячена Дню української писемності та мови, яка відкрила І етап XVIII Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

09 листопада учні 2-х та 3-х курсів брали участь у VIIІ Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Також у цей день був проведений Всеукраїнський диктант єдності, що давно став традицією у нашому навчальному закладі. Поряд із учнями груп 15Т2 та 14Т3 писали диктант і всі бажаючі працівники ліцею, що мають активну громадянську позицію, прагнуть до самоосвіти та особистісного розвитку. Такі заходи виховують любов до рідного слова, Батьківщини, формують почуття власної гідності, дарують усвідомлення причетності до великої справи. Учні ще раз переконалися у слушності слів французького просвітителя Вольтера про те, що всі основні європейські мови можна вивчити за шість років, а свою, рідну, треба вивчати все життя!

Кiлькiсть переглядiв: 385

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.