Підписатися на RSS

Весело і смачно гуляли, Масляну відзначали

Масляна є одним із найстаріших свят слов’янських народів, дійство, справжня забава, яка зберегла свої традиції з язичницької культури до наших днів.

Наш ліцей приєднався до Всеукраїнського Масляного тижня і 24 лютого цікаво відзначив свято.

Почалося гуляння виступом дівчат, які розповіли про історію Масляної, традиції, цікаві обряди цих днів, розказали про символ сонця і тепла – млинці, подарували присутнім ліричні та жартівливі пісні. Так, як Масляна – це прощання із суворою зимою, час, коли все прокидається та радіє, тому почалися веселі конкурси і змагання, активними учасниками яких були не тільки учні, а і викладачі. Продовжилися забави на вулиці. Взявшись за руки, учні та всі працівники нашого навчального закладу водили хороводи навколо опудала зими, співали веснянки, закликали весну-красну.

Після таких енергійних, дружніх розваг вся ліцейна родина смакувала млинцями, які приготували учениці 1-х та 2-х курсів, майбутні кухарі-кондитери, під керівництвом майстрів виробничого навчання. Звучала музика, лунав сміх, веселі жарти…Навіть сонечко виглянуло з-за хмар, залило всіх присутніх своїм першим сором’язливим, але таким приємним теплом, подарувало свою ніжну і таку довгоочікувану посмішку.

Нині вся Україна мріє про злагоду, добробут і мир. Віримо, що скоро прийде тепла весна і здійснить наші бажання.

/Files/photogallery/1339/P1160041.jpg

/Files/photogallery/1339/P1150979.jpg

/Files/photogallery/1339/P1160005.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 319

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.