Підписатися на RSS

ЛІЦЕЙ ЗАПОЧАТКОВУЄ НОВІ ТРАДИЦІЇ

Державні символи – це одна з найважливіших ознак вільних, суверенних країн, а знання та повага є проявом людської гідності та громадянської позиції, історія, унаочнена в символіці, перетворює населення на народ і формує націю. 18 березня 2016 року у ДНЗ «Вільнянський професійний ліцей» пройшов цікавий виховний захід на тему «Державні символи України», яке підготували класні керівники Мороз О.В. та Антонова О.М., бібліотекар Маньківська М.В., метою якого було виховання національної свідомості, розширення знань учнів тощо.

Присутні дізналися багато нових фактів про походження та історичний розвиток українських державних символів, почули пояснення їх кольорів, знаків та форм. Цікавими були розповіді і про народні символи нашої країни: хліб, Дніпро, гопак, рушник, а вдало підібрані відеоматеріали доповнювали їх.

Директор Супруненко О.В. зачитав наказ про затвердження прапора Державного навчального закладу «Вільнянський професійний ліцей», презентував його, пояснивши присутнім про значення кожного елемента. Ця урочиста подія є дуже важливою та знаковою, адже засвідчує розвиток ліцею, відображає його традиції та особливості, вказує на творчий потенціал колективу.

Також на цьому заході були згадані всі випускники навчального закладу різних років – учасники АТО. Учениця групи 17К1 Барабан Ксенія присвятила їм, а також усім захисникам пісню «Повертайся живим», звернувшись до них з такими словами: «Ця пісня – молитва за батьків, синів, чоловіків, братів, це благання і наказ. Хай вона стане оберегом нашим славним воїнам!». Зворушливе виконання пісні тендітною дівчиною викликало у всіх присутніх сльози на очах, щем у серці та гордість за українців. До речі, Барабан Ксенія є лауреатом обласного фестивалю-конкурсу патріотичної пісні «Україна – це Ми», який відбувся 19 березня 2016 року.

Закінчився захід виконанням Державного Гімну України, який щоразу викликає відчуття гордості за нашу Батьківщину!

/Files/photogallery/1311/20160318_105235.jpg

/Files/photogallery/1311/20160318_113948.jpg

/Files/photogallery/1311/20160318_110103.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 284

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.